Veilig Kamperen

Corona update:

Onze diensten zijn beschikbaar volgens de corona richtlijnen van het RIVM.

We vinden het fijn wanneer u voor onze camping kiest om uw vakantie door te brengen. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel om er zodoende voor te zorgen dat uw vakantie plezierig kan verlopen.

Op een vakantiepark staan natuurlijk stacaravans, chalets en toercaravans, meestal voorzien van warm water voorziening en kookgelegenheid. Alles gaat ook op vakantie gepaard met apparaten die gas nodig hebben om te functioneren. Op ons terrein is het dan ook enkel toegestaan goedgekeurde gasflessen te gebruiken. Het zelf vullen van butaan/propaanflessen die daar niet voor geschikt zijn is levensgevaarlijk omdat het over vullen van de flessen eenvoudig voorvalt. Dat kan ontploffingen opleveren met enorme gevolgen. Er bestaan speciale gasflessen die uitgerust zijn voor het vullen met LPG, voorzien van keuring en meter voor het juist vullen. Dat is uiteraard wel toegestaan, die zijn veilig.

Als camping voelen wij ons ook verantwoordelijk voor de goede gang van zaken omtrent veiligheid en vinden het zaak risico's uit te sluiten. Onze brandblussers op het terrein en in de gebouwen worden daarom in plaats van 2 jaarlijks ieder jaar gekeurd door Smeding B.V. Op ons terrein zijn 8 mensen die BHV en EHBO certificaten hebben en is er een plan voor ontruiming aanwezig in geval van een noodsituatie. Er zijn 2 AED apparaten aanwezig op ons terrein, te weten in de kantine en op het terrein. 

​Ons zwembad wordt maandelijks getest op een onverwacht moment door het bedrijf C-Mark. Ook wordt er door Provincie Overijssel met regelmaat een bezoek gebracht voor verbeteren van de veiligheid omtrent zwembaden door ervaringen die in het hele land worden opgedaan waar het beter zou kunnen. Zelf hanteren wij een logboek wat driemaal daags wordt ingevuld, na metingen op de beide baden om zodoende onze gasten te verzekeren van de continuïteit van veilig en schoon zwemwater.

​Voor een goede gang van zaken adviseren wij ook jaarlijks via onze website, Facebook pagina of in onze kantine onze gasten omtrent de veiligheid in caravans en chalets en hoe deze te verbeteren. Download hieronder tips & trucs voor uw brandveilige vakantie:

https://www.camping-debosrand.nl/fileupload/brandveilige_vakantie-17.pdf