Omgeving kop van Overijssel

Corona update:

Onze diensten zijn beschikbaar volgens de corona richtlijnen van het RIVM.

Een gebied met een rijke historie, veel natuurgebieden en volop mogelijkheden om uw vakantie aan te vullen met bezoekjes in de nabije omgeving.

De omgeving biedt alle mogelijkheden om heerlijk te wandelen, fietsen of om een bootje te huren in de weerribben. De camping is gelegen te midden in een prachtig bosgebied “ De Eese”

Camping De Bosrand ligt in een gebied waar in de ijstijd gevormde Drentse heuvelruggen overgaan in een laaggelegen waterland. Gebieden zoals de Woldberg en de Eese worden afgewisseld met meren en plassen van De Widen en De Weerribben rond Giethoorn en Ossenzijl. Geen wonder dat de omgeving dan ook zeer populair is bij toeristen. De natuur laat zich in vele gezichten zien.

Historie Buurtschap “De Pol”

In het begin van de 19e eeuw werden er in Drenthe en Overijssel een viertal kolonies gesticht, waaronder in Willemsoord in het kader van de armoedebestrijding. In de kolonie in Willemsoord werden ook joodse armen gehuisvest. Voor deze groep werd een aparte buurt gecreeerd, “ De Jodenpol” Vanuit die tijd stamt de naam van de buurtschap “De Pol” De Joodse kolonisten hadden daar op de Pol tussen 1830 en 1890 ruim veertig jaar een levendige gemeenschap. Er werd voor de Joodse gemeenschap een school gesticht die tevens dienst deed als synagoge en werd er een rabbi aangesteld. Aan het eind van het dorp is een Joodse begraafplaats. Een laatste herinnering aan deze kleine Joodse gemeenschap die eindigde rond 1890. Op deze begraafplaats staat nog een steen met een Hebreeuwse tekst.